BALIKESİR / EDREMİT - Yılmaz Akpınar İlkokulu

PERŞEMBE

1.Ders

KELİME OYUNU

Öğrenci tarafından belirlenen kelime hareketlerle anlatılır. Kelimeyi ilk bilen öğrenci kendi seçtiği kelimeyi arkadaşlarına hareketlerle anlatır.

EN SEVDİĞİNİ PAYLAŞ

Öğrenciler kendileri için anlamlı bir eşyayı yanında getirir ve tüm sınıfa o eşyanın hikâyesini anlattıktan sonra bir başka arkadaşına hediye eder.

BİLİM SAATİ

(Dans Eden Mısırlar Deneyi)

Bir kabın içine sade soda konulur. Sonra mısırlar sodanın içine dökülür. Mısırların alttan üste üstten alta doğru hareket ettiği gözlemlenir.

MASAL SAATİ

“Pamuk Prenses” masalı öğrencilere anlatılır. Masalın sonunda öğrencilerin masal ile ilgili görüşlerini anlatmaları istenir.

2.Ders

PAYLAŞMAK GÜZELDİR.

Beslenme saati düzenlenir. Beslenme çantalarındaki yiyecekler arkadaşlarla paylaşılarak yenir. Bu sırada yemek yeme görgü kuralları öğrencilerle tekrar edilir.

EN SEVDİĞİNİ PAYLAŞ

ORFF VE RİTİM DANS ETKİNLİĞİ

Müzik ve hareketi birleştirerek dans etkinliği yapılır.

KELİME OYUNU

3.Ders

OYUN SAATİ

Hava koşulları uygun olursa okul bahçesinde kurulacak olan parkurda “Parkuru Tamamlayalım” oyunu oynanır. Hava koşulları uygun olmazsa sınıfta “Bowling” veya benzeri oyunlar oynanır.

HİTABET OYUNLARI

(BEN DOKTORUM)

Öğrencilerin doktor olduklarını hayal etmeleri istenir. Bir doktor olarak insanları bilinçlendirmek için konuşma yapmaları gerektiği söylenir. Öğrencilerin düşünmesi için 10 dk. Zaman verilir. Daha sonra istekli öğrenciler doktor olarak konuşma yaparlar.

YETENEK PAYLAŞIM SAATİ

(Dedektif Oyunu-Tuhaf Bir Uzaylı)

Öğretmen, rüyasında tuhaf bir uzaylı gördüğünü söyler. Uzaylının görünüşü hakkında bilgiler verir. Bu bilgilere göre öğrencilerin uzaylının resmini çizmesini ister. Tarife en uygun uzaylı resimleri panoda sergilenir.

(Sönen Mum Deneyi)

Mum yakılır. Mumun üstüne bardak kapatılır. Mum kısa süre içinde söner. Öğrencilere mumun neden sönmüş olabileceği sorulur. Yanma olayında havaya ihtiyaç duyulduğu sonucuna ulaşılır.

4.Ders

HİTABET OYUNLARI

(BEN DOKTORUM)

Öğrenciler bir doktor olarak insanları bilinçlendirmek için konuşma yaparlar.

YETENEK PAYLAŞIM SAATİ

(Dedektif Oyunu-Tuhaf Bir Uzaylı)

GÖRSEL SANAT ÇALIŞMASI

Yarıyıl tatilinde yapmak istedikleri bir etkinliği görsel olarak anlatmaları istenir. Öğrenciler yaptıkları çalışmanın sunumunu yapar.

5.Ders

(Suda Açılan Çiçekler)

Boyanan ve kesilen çiçeklerin yaprakları katlanır. Suyun üstüne yavaşça bırakılır. Bir süre sonra yapraklar açılır. Deneyin sonucu hakkında konuşulur.

SOSYAL SORUMLULUK SAATİ

Öğrencilerle okul bahçesinde çöp toplama çalışması yapılır.(25 dk)

–RGG AYAS- Süper Çöp Adamlar adlı çizgi film izlenir. (15 dk.)

YETENEK PAYLAŞIM SAATİ

Öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ile okul genelinde planlaması önceden yapılmış olan farklı atölyelerde etkinlikler düzenlenir.

OYUN SAATİ

Q-bitz oyununun kuralları akıllı tahtadan yararlanarak öğrencilere anlatılır.

6.Ders

(Suda Açılan Çiçekler)

KOMEDİ SAATİ

Okul genelinde fıkraların, hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir paylaşım saati ile öğrencilerin kaynaşması hedeflenir. (Hoparlör ve mikrofon yardımıyla tüm okulda etkinlik uygulanır.)

OYUN SAATİ

Sınıflarda öğrenciler tarafından çeşitli akıl oyunları oynanır.

Öğretmenler tarafından oyunların kuralları hakkında bilgi verilir.

Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 18:45 - Görüntülenme: 66